måndag 5 augusti 2013

Råsaft av svartvinbär

Då hade man en sats med råsaft av svartvinbär igen. Lagade en sats för två år sedan också, men i förra året blev det paus. Skulle gärna ha gjort mera men nu var bären slut.

Ifall någon är intresserad av receptet:

3 l svartvinbär
2 l vatten (kallt)
40 g vinsyra
3 tsk atamon

ca 2 kg socker

Mosa först bären med t.ex. en potatisstöt och blanda i vattnet, vinsyran och atamon och rör om. Låt det stå i ca 20 timmar.

Efter det silas allt genom en silduk (lönar sig att sila genom något grövre först). Tillsätt socker ca 2 kg, skall enligt originalreceptet vara 1 kg socker/1 l saft men det blir lite för sött.

Låt sedan stå i ett dygn och skumma av förrän du häller upp det i flaskor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar